Информация » ПУК!
ПУК!
"Има книги, които всеки човек трябва
да прочете на младини. Това са книгите,
издържали проверката на времето..."


Търсене в сайта

Личен кабинет

Станете редактор :)

Ако забележите някъде грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Открили сте грешка? Съобщете ни", която се намира в пълната версия на статиите (бутонът с балонче и удивителен).

Ако се отнася за конкретно изречение, можете да селектирате определения текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Системата може да се ползва също и за допълнения към библиографските записи.

Благодарим ви предварително!

Нови автори

Архиви

Анкета

Кой е любимият ви български фантаст (до 1990-те)?

 

Азбучен каталог

Ново в Нашето детство

inform_detstvoto

Кой е на линия?

File engine/modules/snippets/whoonline.php not found.


Новини и събития

Тази страница (в пълната и версия) е основно за "вътрешно" ползване от екипа на проекта. Потребителите на сайта, дори и да са регистрирани нямат достъп до нея. Тя не съдържа кой знае какво – хронологично се описва "живота" на сайта и някои технически дейности.За ресурсите и списъците

БЕЛ. Това е статия, публикувана на "специално" място - поверителен раздел на сайта "Нашето детство", с която, всъщност стартира проекта ПУК!

----

Освен с всичките ми други неща се занимавам, понякога, и с библиографии и събиране на информация - за филми, плочи, дискографии и пр. Най-отначало сайта "НД" бе решен и като енциклопедичен (това бе основната разлика върху моят поглед и този на Дани; смятам за добро). С времето, сайта придоби определена насоченост, различна от простото представяне на информация (и бравос! smile ). Все пак, вярвам, че чистата информацията е важна!Библиотека 10 книги за дома и семейството (1979-1980)

Списък на книгите в библиотеката...Библиотека Героика и приключения (1967-1990)

Списък на книгите в библиотеката...


Библиотека Аврора

Списък на книгите в библиотеката.


Въпроси и отговори

Често задавани въпроси или (не)нужна информация

В продължението на статията е отговорено на най-често задаваните въпроси, относно проекта и е дадена друга полезна информация...Библиотека Аз съм българче (1968-1991)

Библиотека "Аз съм българче" е поредица на изд. Военно издателство, София (до 1976 - Държавно военно издателство). Тя излиза в периода 1968-1991 г., с прекъсване през 1990 г. В поредицита са включени книги на български автори, с широк диапазон на тематиките, но акцента е върху исторически и историко-приключенски повествования. Общият брой на излезлите книги е 100. броя на представените автори 76...Добре дошли при ПУК!

"Пътеводител по удивителните ни книжки", накратко "ПУК!", е некомерсиален проект на сайта "Нашето детство" (http://detstvoto.net). Целта му е създаването на адекватна база данни, анотиран пътеводител за издания в периода 1945-1990 година, като акцентът е върху детска и детско-юношеска литература, въпреки че се включват и някои произведения "за възрастни" (напр. криминални и фантастични романи, научно-техническа и научно-популярна литература). Освен чисто библиографска информация в него можете да откриете корици, илюстрации, анотации, резюмета на книги, а така също и кратки биографии на творци.Библиотека Златно сърце (1976-1983)

Библиотека "Златно сърце" е поредица на изд. Отечество, София. Излиза в периода 1976-1983 г. Поредицата е кръстена на едноименното произведения на Калина Малина. В нея са представени едни от най-популярните детско-юношески произведения от български писатели.Библиотека Златното ключе (1986-1987)

"Златното ключе" е поредица на изд. Отечество, София. Поредицата излиза в периода 1986-1987 г. В нея са включени произведения на руски-съветски писател.

Кога ще порасна? - Петър Стъпов. 1983Коала - Пелин Велков. 1971Капитанът - Чарлз Сийлсфилд. 1981Златната роза - Константин Паустовски. 1968Тайната команда - Димитър Гулев. 1977Едно произшествие - Марчо Николов. 1980Ятаганът на емира - Георгий Брянцев. 1963Големи и малки - Димитър Добревски. 1963Гатанки - Мария Георгиева. 1985