Общи правила на сайта, авторски права
ПУК!
"Има книги, които всеки човек трябва
да прочете на младини. Това са книгите,
издържали проверката на времето..."


Търсене в сайта

Личен кабинет

Станете редактор :)

Ако забележите някъде грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Открили сте грешка? Съобщете ни", която се намира в пълната версия на статиите (бутонът с балонче и удивителен).

Ако се отнася за конкретно изречение, можете да селектирате определения текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Системата може да се ползва също и за допълнения към библиографските записи.

Благодарим ви предварително!

Нови автори

Архиви

Анкета

Кой е любимият ви български фантаст (до 1990-те)?

 

Азбучен каталог

Ново в Нашето детство

inform_detstvoto

Кой е на линия?

File engine/modules/snippets/whoonline.php not found.


Общи правила на сайта

ПУК! (Пътеводител по удивителните ни книжки) е некомерсиален проект на сайта "Нашето детство" (http://detstvoto.net). Целта му е създаването на адекватна база данни, анотиран пътеводител за издания в периода 1945-1990 г., като акцента е върху детска и детско-юношеска литература, въпреки че се включват и някои произведения "за възрастни" (напр. криминални и фантастични романи, научно-техническа и научно-популярна литература).

С регистрацията си в сайта декларирате, че сте запознати с неговите правила и ги приемате, а с първото си и всяко последващо влизане като потребител се задължавате да ги спазвате.

1. ОБЩИ ПРАВИЛА

1.1. Строго се забранява използването на нецензурен език, вулгарни думи и цинизми, заплахи, нападки и обиди към другите потребители в проекта, а така също и призиви за дискриминация на расов, етнически, полов, културен или какъвто и да е друг признак.

1.2. Забранява се политизирането и политическа агитация по какъвто и да е повод.
1.3. Строго се забранява използването на аватари (изображения в профила) и подписи с еротично, порнографско или нецензурно съдържание, сцени на насилие, използване на неприлични и обидни думи.
1.4. Забранява се всякакъв вид скрита и явна реклама или антиреклама.

1.5. Забранява се използването на латиница при писане. Не се толерира заместването на букви с цифри (напр. "ч" и "ш" с цифрите 4 и 6).

При нарушаване на което и да е от тези правила се прави предупреждение. При системно нарушаване на правилото се преминава към забрана за коментиране и публикуване.

2. АВТОРСКИ ПРАВА
2.1. Сайтът е заведен под лиценза Криейтив Комънс — Криейтив Комънс — Некомерсиално, версия 2.5 (CC-BY-NC version 2.5). — http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/bg/. Съгласно лиценза, използването и разпространението на материали от сайта под каквато и да е форма е разрешено единствено с некомерсиална цел, като се посочва източникът в следния формат:
Източник: ПУК! (http://biblio.detstvoto.net)
или във вариант
Източник: Нашето детство (http://detstvoto.net).
Това ограничение може да отпадне при евентуално разрешение от страна на създателите на проекта.
2.2. При публикуване на авторски материали в сайта, при които автора иска да се водят по друг начин е длъжен да го посочи.
2.3. При използване на текст и/или изображения от Интернет, авторът на статията е длъжен да посочи източник. Всички използвани такива се отразяват в раздел "Използвани източници".

Администрацията на сайта има право да променят тези правила по всяко време. Промените в правилата ще бъдат обявявани в секция "Правила на сайта".

Кога ще порасна? - Петър Стъпов. 1983Коала - Пелин Велков. 1971Капитанът - Чарлз Сийлсфилд. 1981Златната роза - Константин Паустовски. 1968Тайната команда - Димитър Гулев. 1977Едно произшествие - Марчо Николов. 1980Ятаганът на емира - Георгий Брянцев. 1963Големи и малки - Димитър Добревски. 1963Гатанки - Мария Георгиева. 1985