Заливът на акулите - Петър Бобев. 1963 » ПУК!
ПУК!
"Има книги, които всеки човек трябва
да прочете на младини. Това са книгите,
издържали проверката на времето..."
 » » » Заливът на акулите - Петър Бобев. 1963


Класификатор

Название:
Заливът на акулите
Автор:
Петър Бобев
Година:
1963
Издателство:
Народна култура
Поредица:
Юношески романи
Художник:
Михаил Руев
Екип - други:
Лилия Илиева
Вид:
роман
Жанр:
приключенска литература
Етикети:
под водата

Системни

ID:
№1158 в базата данни
Категории:
Изд. Народна култура, София / Биб. Четиво за юноши
Автор:
admin
Дата:
31-10-2009, 19:48
Видяно:
1 819 пъти
Коментари:
0
Личен списък:
Търсене:
допълнително в Гугъл
Печат:
Версия за печат

Рейтинг на книгата

Търсене в сайта



Заливът на акулите - Петър Бобев. 1963

Заливът на акулите - Петър Бобев. 1963. Изд. Народна култура, София. Биб. Юношески романи. Роман. Редактор: Лилия Илиева. Художник: Михаил Руев. С ил. Формат: 84×108/32. Тираж: 16 080 бр. Подв. Страници: 246 с. Цена: 0.82 лв.

Корица без обложка

Заливът на акулите - Петър Бобев. 1963

Анотация

Писателят Петър Бобев е добре познат вече на нашите млади читатели с разказите си и наградената повест "Белият лоцман".
Морето с неговите обитатели е любима тема в творбите на белетриста. В новия му роман "Заливът на акулите" се преплитат занимателната интрига с изключителното богатство на океанското дъно, отрупано с изяществото на многообразната флора и фауна.

Изгрява новият ден над тайнствения залив на акулите, започва едно изпълнено с неизвестност и опасности приключение...
В тихия залив на акулите се разиграва страшна драма. Сблъскват се два свята - алчният капитализъм, който жестоко смазва съперниците си, и светът на смелите подвизи и богатите открития, на честния труд на социализма. Тайнствената "Медуза", прилична на всяващия ужас октопод от дъното на океана, е простряла навсякъде пипалата си и ненаситно изсмуква силите на робите си, за да трупа богатства.

"Диамантите са сълзи, вкаменени сълзи на нещастните негри" - разказва черният Херкулес. Тези диаманти принадлежат на народа от Черния материк и затова носят нещастие на белите, които искат да ги заграбят. Бандитите загиват, а намереното съкровище отново потъва в морските дълбини, за да дочака събуждането от робския сън на черните хора, които ще го изтръгнат от водната стихия, за да го оползотворят.

Вижте също


Уважаеми, гостинино! Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител. Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
Кога ще порасна? - Петър Стъпов. 1983Коала - Пелин Велков. 1971Капитанът - Чарлз Сийлсфилд. 1981Златната роза - Константин Паустовски. 1968Тайната команда - Димитър Гулев. 1977Едно произшествие - Марчо Николов. 1980Ятаганът на емира - Георгий Брянцев. 1963Големи и малки - Димитър Добревски. 1963Гатанки - Мария Георгиева. 1985