Съкровището на планетата Земя - Зора Загорска. 1967 » ПУК!
ПУК!
"Има книги, които всеки човек трябва
да прочете на младини. Това са книгите,
издържали проверката на времето..."
 » » » Съкровището на планетата Земя - Зора Загорска. 1967


Класификатор

Название:
Съкровището на планетата Земя
Автор:
Зора Загорска
Година:
1967
Издателство:
Народна култура
Художник:
Атанас Пацев
Екип - други:
Димитър Добрев, Васил Йончев, Радка Пеловска, Величка Герова, Евгения Кръстанова
Вид:
роман
Жанр:
научна фантастика
Място:
САЩ, СССР
Време:
20-ти век, 1960-те
Етикети:
извънземни, първи контакт, комунизъм и капитализъм

Системни

ID:
№1189 в базата данни
Категории:
Изд. Народна култура, София / Биб. Четиво за юноши
Автор:
admin
Дата:
31-10-2009, 20:03
Видяно:
1 495 пъти
Коментари:
0
Личен списък:
Търсене:
допълнително в Гугъл
Печат:
Версия за печат

Рейтинг на книгата

Търсене в сайта



Съкровището на планетата Земя - Зора Загорска. 1967

Съкровището на планетата Земя - Зора Загорска. 1967. Изд. Народна култура, София. Биб. Четиво за юноши. Научнофантастичен роман за юноши. Редактор: Димитър Добрев. Художествен редактор: Васил Йончев. Технически редактор: Радка Пеловска. Коректор: Величка Герова, Евгения Кръстанова. Художник: Атанас Пацев. С ил. Печат: ДПК Д. Благоев, София. Формат: 84×108/32. Печатни коли: 15. Тираж: 15 100 бр. Подв. Страници: 250 с. Цена: 0.76 лв.

Съдържание

  • Съкровището на планетата Земя – Зора Загорска – стр.5
  • За авторката, за книгата (послеслов) – Димитър Добрев – стр.245

Корица без обложка

Съкровището на планетата Земя - Зора Загорска. 1967

Анотация

Романът „Съкровището на планетата Земя“ от Зора Загорска веднага събужда интереса на младия любознателен читател и го въвежда в един свят, колкото фантастичен, толкова и действителен. И може би тъкмо в това смесване, в това редуване на фантастичното и реалното се състои своеобразието на този роман за юноши. Всъщност той събужда интереса и на възрастните, защото в него се третира един от най-актуалните проблеми на нашата съвременност: борбата за опазване на мира, за опазване на „съкровището на планетата Земя“ — хората.

Действието се развива в наше време. Действуващите лица са наши съвременници, без да се пренебрегват гостите на земята - петимата звездолети, долетели от планетата Михелас, находяща се в системата на Проксима от южното съзвездие Центавър. Срещата на земните хора с космическите хора и техните взаимоотношения са всъщност сърцевината на повествованието…

Целият патос на книгата е неутолимата жажда на земните хора да не се повтаря участта на планетата Михелас, за да не познаят жестокостите на една атомна гибел, на каквато са били подложени нещастните жители на далечната планета. Естетическите внушения са достатъчно категорични, за да ги приемем като безспорни.

Връзки

Вижте също


Уважаеми, гостинино! Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител. Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
Кога ще порасна? - Петър Стъпов. 1983Коала - Пелин Велков. 1971Капитанът - Чарлз Сийлсфилд. 1981Златната роза - Константин Паустовски. 1968Тайната команда - Димитър Гулев. 1977Едно произшествие - Марчо Николов. 1980Ятаганът на емира - Георгий Брянцев. 1963Големи и малки - Димитър Добревски. 1963Гатанки - Мария Георгиева. 1985