Педра Пинтада - Ангел Сарафов. 1965 » ПУК!
ПУК!
"Има книги, които всеки човек трябва
да прочете на младини. Това са книгите,
издържали проверката на времето..."


Класификатор

Название:
Педра Пинтада
Автор:
Ангел Сарафов
Година:
1965
Издателство:
Народна младеж
Поредица:
Приключения и науч. фантастика
Художник:
Асен Старейшински
Вид:
роман
Жанр:
приключенска литература
Място:
Южна Америка, Амазония
Време:
20-ти век, 1960-те

Системни

ID:
№1766 в базата данни
Категории:
Изд. Народна младеж, София / Биб. Приключения и научна фантастика
Автор:
admin
Дата:
10-11-2009, 05:20
Видяно:
970 пъти
Коментари:
0
Личен списък:
Търсене:
допълнително в Гугъл
Печат:
Версия за печат

Рейтинг на книгата

Търсене в сайта



Педра Пинтада - Ангел Сарафов. 1965

Педра Пинтада - Ангел Сарафов. 1965. Изд. Народна младеж, София. Биб. Приключения и науч. фантастика, №96. Роман. Художник: Асен Старейшински. С ил. Формат: 1/16 59/84. Тираж: 16 000 бр. Подв. Страници: 327 с. Цена: 1.10 лв.

Съдържание

  • Педра Пинтада – Ангел Сарафов – стр.5
  • За автора на книгата – стр.320

Корица без обложка

Педра Пинтада - Ангел Сарафов. 1965

Анотация

Кога е открита Америка? Неопровержими доказателства потвърждават, че преди петдесет века финикийски, сумерски и критски ладии са прекосявали Атлантика и са навлизали до средното течение на река Амазонка. Много надписи по крайбрежните скали, в които се говори за древните богове на Ориента — Ваал, Танит и Серапис, както и разчетените криптограми по някои скални масиви, доказват, че Америка е била позната на древните моряци.

Пръснатите из зеления океан на амазонската джунгла загадъчни знаци и рисунки, както и старинните индиански легенди на местните племена събудили интерес сред учените. От организираните през 1925 и по-късно през 1951 и 1953 година експедиции обаче не се завръща никой, за да разкаже за капитулацията на белите изследователи пред ужасите на джунглата и дивите индиански племена.

Трагичният завършек на тези експедиции не обезкуражава трима учени изследователи, които жертвуват всичко, за да се впуснат в изясняване на загадките на амазонската джунгла. Убедени, че изрисуваните скали „Педра Пинтада“ ще им открият един избледнял през столетията откъс от историята на човечеството, те тръгват по останалите от миналото следи.
След много трудности, опасности и премеждия те успяват за първи път да прекосят джунглата на Серра Парима и сляпа случайност ги надвесва над ревниво пазения от тресавища, зверове и отровните стрели на невидимите му защитници легендарен град Ма Ноа.

Книгата запознава читателя не само с джунглата и дивите й обитатели, с бита, вярванията и легендите на неизвестни още индиански племена, но и с археологическите находки, направени по тези места през последните две десетилетия.

Връзки

Вижте също


Уважаеми, гостинино! Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител. Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
Кога ще порасна? - Петър Стъпов. 1983Коала - Пелин Велков. 1971Капитанът - Чарлз Сийлсфилд. 1981Златната роза - Константин Паустовски. 1968Тайната команда - Димитър Гулев. 1977Едно произшествие - Марчо Николов. 1980Ятаганът на емира - Георгий Брянцев. 1963Големи и малки - Димитър Добревски. 1963Гатанки - Мария Георгиева. 1985