За ресурсите и списъците » ПУК!
ПУК!
"Има книги, които всеки човек трябва
да прочете на младини. Това са книгите,
издържали проверката на времето..."
 » » За ресурсите и списъците


Системни

ID:
№4905 в базата данни
Категории:
Информация
Автор:
admin
Дата:
2-10-2012, 22:43
Видяно:
1 099 пъти
Коментари:
0
Личен списък:
Търсене:
допълнително в Гугъл
Печат:
Версия за печат

Рейтинг на книгата

Търсене в сайтаЗа ресурсите и списъците

БЕЛ. Това е статия, публикувана на "специално" място - поверителен раздел на сайта "Нашето детство", с която, всъщност стартира проекта ПУК!

----

Освен с всичките ми други неща се занимавам, понякога, и с библиографии и събиране на информация - за филми, плочи, дискографии и пр. Най-отначало сайта "НД" бе решен и като енциклопедичен (това бе основната разлика върху моят поглед и този на Дани; смятам за добро). С времето, сайта придоби определена насоченост, различна от простото представяне на информация (и бравос! smile). Все пак, вярвам, че чистата информацията е важна!
В този - тези раздели ще публикувам леко-полеко натрупаната инфо-база. Мислех си да го направя на отделен под-домейн, но сметнах, че няма смисъл засега. Това ще е тройно дублиране на сайта - пълен ужас! smile

Защо е необходимо:

 • 1. Нещата могат да подсетят и вдъхновят някого за статия.
 • 2. Улеснява правенето на някоя статия (ще има доста "работни")
 • 3. Просто дава източници (нещо като Изгубените спомени и вещи, но в по-свободе вариант)
 • 4. Имам проблеми с публикуването на някои неща на сайта (примерно корици, взети от други сайтове) - тук можем да си го позволим

Сега-засега започвам само със списъци на поредиците и библиотеките от детството ни.

Коментари към статията

 • #1: zori djunkova (14 март 2009 00:38): Тук мога да помагам ако има нужда..
 • #2: isi (14 март 2009 12:23): Чудесно, Влади! И полезно! И благодаря, че искаш да споделяш "твоята" информация.
  Зори, и ти си чудесна! Това и във връзка с едни други коментари за книжките, списанията и изрезките... Благодаря!
  (Абе ако понякога ви се стори, че прекалявам с това "чудесно" и подобни - шляпнете ми един шамар през устата, сигурно ви звучи лигаво, ама съм искрена всъщност)
 • #3: Ганима (14 март 2009 22:37): Как съм я пропуснала тази тема?
  Що се отнася до фантастиката - мога да помагам с каквито списъци се намират вкъщи.
 • #4: isi (14 март 2009 23:16): А нали със сигурност ще има списък и на "Избрани книги за деца и юноши", издателство "Отечество" feel
 • #5: mia.yaneva (23 март 2009 17:11): Аз се изказах неподготвена с питането си защо списъците да не са на официалния сайт и Иси с винаги вещия си поглед на редактор ме насочи тук и към анкетата. Не знам защо не съм видяла анкетата досега. Защото понякога съм бързачка, от възхищение към нещо се впускам с ръкоплясканията напред :) Исках само да кажа, че приемам всички аргументи на Влади за библиографията (как обичам!!), единствено смятам, че нищо не пречи на официалната страница да има само списъци като текст - без корици, ако са от други сайтове. А пък като държите да има корици - какво пречи под корицата да се цитира източникът? Който да не е "източник: Интернет" - макар че хиляди вестници го правят, това е абсолютно недопустимо. Източник Интернет - значи "източник: никой!", а както е научно прието: името на сайта, адресът в триъгълни скоби и датата, на която е взето от сайта, ето така: източник: "Нашето детство",тук в триъгълни скоби целият адрес от http до края както се копира горе от броузъра, 23.03.2009.
  Между другото като отидат, живот и здраве, на официалната част - със сигурност, Влади, ще се вдигне много онази статистика, от която ти беше учуден :)
 • #6: ive (25 март 2009 11:05): Ако се пише източник, значи трябва да се търсят отново всички корици, намерени в интернет. Аз, например, копирах от различни места без да записвам адреса. А и на половината снимки да има добавени източници, не е ли някак претрупано.
  Според мен по-добре в НД да бъдат публикувани само нашите си корици.

Вижте също


Уважаеми, гостинино! Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител. Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
Кога ще порасна? - Петър Стъпов. 1983Коала - Пелин Велков. 1971Капитанът - Чарлз Сийлсфилд. 1981Златната роза - Константин Паустовски. 1968Тайната команда - Димитър Гулев. 1977Едно произшествие - Марчо Николов. 1980Ятаганът на емира - Георгий Брянцев. 1963Големи и малки - Димитър Добревски. 1963Гатанки - Мария Георгиева. 1985