Родното знаме - Жул Верн. 1971 » ПУК!
ПУК!
"Има книги, които всеки човек трябва
да прочете на младини. Това са книгите,
издържали проверката на времето..."
 » » » Родното знаме - Жул Верн. 1971


Класификатор

Название:
Родното знаме
Автор:
Жул Верн
Година:
1971
Издателство:
Народна култура
Поредица:
Четиво за юноши
Превод:
Неделчо Драганов
Художник:
Асен Старейшински
Вид:
роман
Жанр:
научна фантастика
Място:
САЩ, Атлантически океан, Бермудски острови
Време:
19-ти век, 1896
Етикети:
изобретения и открития, морето и океана

Системни

ID:
№1219 в базата данни
Категории:
Изд. Народна култура, София / Биб. Четиво за юноши
Автор:
admin
Дата:
31-10-2009, 20:12
Видяно:
978 пъти
Коментари:
0
Личен списък:
Търсене:
допълнително в Гугъл
Печат:
Версия за печат

Рейтинг на книгата

Търсене в сайта



Родното знаме - Жул Верн. 1971

Родното знаме - Жул Верн. 1971. Изд. Народна култура, София. Биб. Четиво за юноши. Роман. Превод: от френ. Неделчо Драганов (Face au drapeau / Jules Verne, 1896). Художник: Асен Старейшински. С ил. Формат: 84×108/32. Тираж: 50 100 бр. Подв. Страници: 172 с. Цена: 0.68 лв.

Корица без обложка

Родното знаме - Жул Верн. 1971

Бележки

  • Авторът указан като Жюл Верн

Анотация

Жюл Верн е от малцината автори, които винаги ще се четат с интерес от младите читатели, пък и не само от тях. Всички, на които все още е скъпа романтиката на младостта, с удоволствие ще се връщат към неговите книги, породили на времето толкова благородни трепети в юношеските им сърца.

Необикновено голямото въображение на този високо талантлив писател и солидните му познания във всички области на науката придават онази широта на погледа, онова творческо дръзновение, с които се отличават неговите произведения. Без преувеличение бихме могли да кажем, че Жюл Верн с гениално прозрение е предрекъл много от по-сетнешните постижения на науката.

И в този си роман писателят с изумителна далновидност говори за подводница, движена с електричество, източник на което са специални батерии — днес електричеството все повече се превръща в основната енергия във всички области на техниката; взривното вещество, което един от главните му герои е открил, би могло, по думите му, да разбие на късове самото земно кълбо — не е ли това предвестник на ядрената експлозия? Самоизтласкващите се снаряди на изобретателя Рош са основани на същия принцип, на който са изградени и съвременните ракети! Друг негов герой е измислил начин за превръщане на морската вода в питейна — един проблем, който с все по-голяма настойчивост се поставя пред човечеството…

И най-сетне „Родното знаме“ е роман, който ще намери отзвук в душата на всеки младеж с дълбокото си чувство за хуманност и най-светъл патриотизъм.

Връзки

Вижте също


Уважаеми, гостинино! Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител. Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
Кога ще порасна? - Петър Стъпов. 1983Коала - Пелин Велков. 1971Капитанът - Чарлз Сийлсфилд. 1981Златната роза - Константин Паустовски. 1968Тайната команда - Димитър Гулев. 1977Едно произшествие - Марчо Николов. 1980Ятаганът на емира - Георгий Брянцев. 1963Големи и малки - Димитър Добревски. 1963Гатанки - Мария Георгиева. 1985