Непобедимият - Станислав Лем. 1969 » ПУК!
ПУК!
"Има книги, които всеки човек трябва
да прочете на младини. Това са книгите,
издържали проверката на времето..."
 » » » Непобедимият - Станислав Лем. 1969


Класификатор

Название:
Непобедимият
Автор:
Станислав Лем
Година:
1969
Издателство:
Народна култура
Поредица:
Четиво за юноши
Превод:
Боян Биолчев
Художник:
Иван Кирков
Вид:
роман
Жанр:
научна фантастика
Място:
извън Земята, друга планета
Време:
далечно бъдеще
Етикети:
първи контакт, машини, еволюция

Системни

ID:
№1204 в базата данни
Категории:
Биб. Четиво за юноши / Книги он-лайн
Автор:
admin
Дата:
31-10-2009, 20:08
Видяно:
1 781 пъти
Коментари:
0
Личен списък:
Търсене:
допълнително в Гугъл
Печат:
Версия за печат

Рейтинг на книгата

Търсене в сайта



Непобедимият - Станислав Лем. 1969

Непобедимият - Станислав Лем. 1969. Изд. Народна култура, София. Биб. Четиво за юноши. Повест. Превод: от пол. Боян Биолчев (Niezwyciężony / Stanisław Lem, 1964). Художник: Иван Кирков. С ил. Формат: 84×108/32. Тираж: 40 100 бр. Подв. Страници: 188 с. Цена: 0.72 лв.

Корица без обложка

Непобедимият - Станислав Лем. 1969

Анотация

Станислав Лем — най-изтъкнатият представител на полската научно-фантастична литература — се радва на широка популярност сред читателите и особено сред младежта. Славата на неговите произведения отдавна прекрачи границите на Полша. Неговите романи „Астронавти“, „Соларис“, „Магелановият облак“ и някои от най-хубавите му разкази са преведени на много европейски езици.

Повестта „Непобедимият“ е един от върховете в неговото творчество. Тя представя извънредно интересен и изпълнен с нарастващо напрежение разказ за преживяванията на група пилоти и изследователи на Космоса. Екипажът на космическия кораб „Непобедимият“ попада на мъртва планета, остава там, за да проведе научни проучвания, и преживява необикновени приключения.

Ето какво пише самият Лем за своето произведение: „Непобедимият“ може да се счита за повест за космически приключения, изпълнена с тайнствени опасности и стрелба. И това ще бъде до известна степен вярно… но „Непобедимият“ е художествено произведение, в което става дума преди всичко за… за стремежа да се докаже, че колкото и да са могъщи прилаганите от човека технически средства, не е изключено да се явят ситуации, когато цялата тази атомно-кибернетична техника се оказва недостатъчна и на човека се налага да застане сам — лице срещу лице с явление, против което неговите автомати и машини ще са безсилни… Отначало на изпитание се подлага автоматичната техника, а след нейното поражение — творецът на тази техника, който излиза… от схватката непобедим. И тогава не на гигантския космически кораб, а на обезоръжения човек ще принадлежи името, което едновременно е и название на тази повест.“

Връзки

Вижте също


Уважаеми, гостинино! Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител. Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
Кога ще порасна? - Петър Стъпов. 1983Коала - Пелин Велков. 1971Капитанът - Чарлз Сийлсфилд. 1981Златната роза - Константин Паустовски. 1968Тайната команда - Димитър Гулев. 1977Едно произшествие - Марчо Николов. 1980Ятаганът на емира - Георгий Брянцев. 1963Големи и малки - Димитър Добревски. 1963Гатанки - Мария Георгиева. 1985